Мощното антиоксидантно действие на червените домати – за здрава простата!

Ликопен
24.02.2016 / 06:39

Ликопен

Състав: Всяка капсула съдържа доматен прах - 400 mg, доматен екстракт – 40 mg, от които ликопен - 2 mg и витамин Е – 12 mg.

Sanct Bernhard препоръчва за подпомагане при:

тежки физически и психически натоварвания, липса на апетит, хронична умора, стрес. Подпомага организма при сърдечно-съдови проблеми, както и при доброкачествена хиперплазия на простатата (ДХП).

 

Действие:

Основната причина за прием на ликопен е неговата антиоксидантна активност. Смята се, че червената му молекула има 100 пъти по-силна активност да улавя свободните радикали в сравнение с витамин Е. А в комбинация с естествен витамин Е има мощно антиканцерогенно (особено при простатата) действие.

 

Допълнително действие:

Ликопенът е с висок афинитет към простатната жлеза и има доказателства за редукция на риска от рак на простатата при мъже, които провеждат диета с храни, богати на ликопен. Доказан мощен антиоксидант - това вещество е може би най-силният химичен агент, който може да спре вредното въздействие на свободните кислородни атоми в кръвта и тъканите.

 

Начин на употреба:

2-3 пъти на ден по 1капсула с вода.

 

Знаете ли, че...

Ликопенът е ярко червен фитохимикал от групата на каротеноидните пигменти. Добива се от домати и други червени плодове и зеленчуци. Сам по себе си ликопенът е активна съставка. Молекулата му е така изградена, че може да се свърже със свободен кислороден атом или с пероксилни радикали, които иначе биха могли да повредят клетъчната ДНК. Той е едно от малкото познати вещества, които са по-полезни в преработен, отколкото в суров вид. Заедно с останалите каротиноиди е необходим за нормалния растеж и развитие на клетките, както и за тяхната специализация за изпълнение на различни функции в организма. Високо съдържание на каротиноиди има в черния дроб, надбъбречните жлези, простатната жлеза и тестисите.

http://www.green-master.eu/
 
 

Copyright © 2008-2018 Green Master - Сливен | RSS емисия | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев