Защо селен?

СЕЛЕН + A, E, C
26.09.2018 / 14:39

Вредното влияние на околната среда, отпадъчните газове, смогът, озонът, слънчевите лъчи и стресът могат да доведат до образуване на агресивни субстанции. Тези субстанции се наричат „свободни радикали“. Свободните радикали могат да окажат влияние върху равновесието на раекциите при обмяната на веществата. Селенът е антиоксидантен защитник на организма от агресивната среда.

Селенът е необходим за нормалното функциониране на храносмилателната, ендокринната, сърдечно-съдовата, нервната и други системи. Именно селенът предпазва организма от различни отровни влияния, като отравяне с олово, кадмий, тютюнев дим и изгорели газове, намалява вредното въздействие на радиацията. С помощта на селена, организмът се освобождава от всички тези вредни тежки метали, засилва клетъчната мембрана, стабилизира клетъчната функция, повишава устойчивостта на стрес и инфекции. Освен това, селенът избирателно намира повредените, ракови клетки и предизвиква тяхната гибел.

Какво се случва, когато има недостиг на селен в организма? Липсата на селен прави организма ни, особено уязвим за много заболявания. Хроничният дефицит не само понижава имунитета и работоспособността, но това може да доведе до диабет, хепатит, заболявания на стомашно-чревния тракт, заболявания на ставите, болки в гърба, мъжки стерилитет и други заболявания. Особено беззащитен става организма при ракови и сърдечно-съдови заболявания. До колко благоприятна е „селеновата ситуация“ в нашата страна? В голяма част от територията на нашата страна е установено, че наличието на селен в почвата е в недостатъчни количества, а на места напълно липсва, освен това се губи и при преработка на хранта. Във Финландия, например, се използват добавки със селен във фуража, с който се хранят животните, както и добавки в торовете, защото единственият начин човек да си го набавя е чрез храната.

Днес селеновите добавки са спасението от редица беди. Селенът предотвратява най-опасните болести. Ето защо ние се нуждаем от поголовна “селенизация”, която ще ни защити от много болести.

СЕЛЕН + A, E, C - 60 капсули

Всяка таблетка съдържа: Селен - 40 mg, витамин C - 45mg, витамин Е - 6mg, витамин А - 225 mg

Equilibra препоръчва за подпомагане при: оксидантен стрес, проблеми с щитовидната жлеза, чести инфекции, стерилитет, чернодробни увреждания, аритмия, възпалителни заболявания, хронична умора, продължителна работа на компютър. Действие: Селенът е изключително ценен микроелемент, с важно значение за синтеза на тиреоидните хормони на щитовидната жлеза, регулиращи метаболизма. Мощен антиоксидант, от който зависи нормалното функциониране на половата и имунната системи, сърцето, белите дробове, панкреаса, черния дроб и жлъчката. Той е важен компонент от много ензимни системи и играе съществена роля в редица метаболитни процеси.

Допълнително действие: Селенът забавя стареенето като защитава от увреждане ДНК молекулите. Той свързва тежки метали като живак, арсен, олово, кадмий и по този начин понижава тяхната биоактивност и намалява токсичното им действие. Селенът подобрява мозъчната функция, запазва живота на мозъчните клетки, намалява риска от депресии, състояния на тревожност и умствени разстройства Комбинацията от Селен и синергично действащите витамини А, Е и С превръща продукта в мощен антиоксидант, предпазващ клетките от унищожителното действие на свободните радикали. Подпомага сперматогенезата, поддържа здрава кожа, коса, очи. Начин на употреба: 1-2 капсули дневно, препоръчително по време на хранене.

 
 

Copyright © 2008-2019 Green Master - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Людмила Калъпчиева | Програмиране и SEO от Христо Друмев