За полезните свойства на Лененото масло и защо е така незаменимо за хората във всяка възраст!

Ленено масло
02.07.2019 / 09:41

Лененото масло е един от 10-те полезни ТОП продукта, така необходим за човешкия организъм. Маслото от лен е изключително полезен продукт, получен от узрели и изсушени ленени семена, има много важни за здравето свойства и следователно се препоръчва за ежедневна употреба.

 

Какво съдържа лененото масло?

 

Линолеинова киселина – регулира метаболизма на протеините и мазнините, предотвратява образуването на кръвни съсиреци, подобрява функциите на нервната система, предпазва от преждевременно стареене, подобрява усвояването на витамини, нормализира хормоналния баланс, подобрява храносмилателните процеси на тялото.

 

А-линоленова киселина – намалява холестерола, помага за намаляване на теглото и има противовъзпалителни, имуномодулаторни, възпалителни, мембранно-защитни свойства, подобрява мозъчната активност.

 

Мастни наситени киселини – участват в усвояването на витамините, предотвратяват появата на злокачествени заболявания. Те са най-важният източник на енергия за човешкото тяло.

 

Олеинова киселина – насърчава производството на антиоксиданти, предпазва сърдечно-съдовата система, регулира червата и стомаха, подобрява състоянието на кожата.

 

Витамини от група B, E, A, K – укрепват стените на кръвоносните съдове, регулират метаболизма, благоприятно въздействие върху зрението, нормализиране на нервната и пикочната система, подобряване на имунитета.

 

Минерални вещества: цинк, магнезий, мед, калий.

 

Високото съдържание на антиоксиданти прави лененото масло незаменимо за предотвратяване на онкологични заболявания.

 

По своето съдържание на мастни киселини, лененото масло има положителен ефект върху цялото тяло, не може да бъде сравнено с друг продукт.

 

Лененото масло не само действа благоприятно при много заболявания, но е и незаменим продукт за здравна профилактика, също така помага за поддържането на красотата, допринаса за дълголетието и качеството на живот.

 

Ленено масло за жените:

 

Предимствата на лененото масло за женското тяло са много значими, тъй като благодарение на него, рискът от рак на гърдата значително се снижава, намалява различни проблеми, свързани с менструалния цикъл.

 

Други ползи за жените:

 

Подпомага безплодието при жените, тъй като подобрява функционирането на матката;

 

Лененото масло има подмладяващ ефект, предпазва от стареене, подобрява растежа на косата и състоянието на кожата. Маслото се използва и в козметиката, като маски за ръце, нокти и кожа;

 

Регулира тежкото кървене и болка по време на менструацията, подобрява менструалния цикъл, намалява неприятните усещания по време на ПМС (главоболие, раздразнителност, нарушения на съня и т.н.).

 

Помага да се установи хормоналния фон, насърчава овулацията, благодарение на растителния естроген.

 

Струва си ежедневно да се приема ленено масло или добавено към храната, или да се приема под формата на капсули (хранителна добавка).

 

Ленено масло за децата:

 

За децата ползите от лененото масло са, че то насърчава здравословния растеж и развитие, укрепва имунната система. Знаем, че децата по-трудно са защитени от множество инфекции и заболявания! Лененото масло с естествен произход не е в състояние да навреди на децата, а напротив само ще укрепи тяхното здраве.

 

Не се препоръчва да се приема ленено масло от деца на празен стомах, по-добре е да се приема по време на хранене.

 

Ленено масло за мъжете:

 

При мъжете лененото масло подпомага да се отърват от проблеми, свързани с потенцията, поради факта, че маслото укрепва стените на кръвоносните съдове, подобрява тяхната еластичност, увеличава ерекцията. Хормоните се нормализират, тъй като лененото масло стимулира производството на тестостерон.

 

Други ползи за мъжете:

 

Повишава ерекцията;

 

Подпомага да се увеличи продължителността на половото сношение;

 

Подпомага при възпалителни заболявания на пикочно-половата система;

 

Използва се при простатит и аденом на простатата;

 

Увеличава сексуалните усещания.

 

 

 

Богатата витаминна и минерална композиция има положителен ефект върху процеса на висококачествено производство на сперматозоиди при мъжете и подобрява тактилните усещания, дължащи се на стимулирането на нервните рецептори.

 

Ленено масло за отслабване:

 

Лененото масло е практически НЕЗАМЕНИМ ПРОДУКТ при отслабване! То притъпява глада и благодарение на него метаболизма значително ще се подобри, тялото ще се очисти, липидният метаболизъм ще се нормализира. Лененото масло бързо разгражда мазнините, което е изключително важно в процеса на отслабване.

 

Важен аспект от приемането на ленено масло за отслабване е редовният прием. Това означава, че не е желателно да пропускате сутрин на гладно и вечер преди лягане да приемате ленено масло.

 

Green Master препоръчва:

 

Doctor Nature Ленено масло 90 капсули

 

Sanct Bernhard Ленено масло 180 капсули

https://www.green-master.eu
 
 

Copyright © 2008-2024 Green Master - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Людмила Калъпчиева | Програмиране и SEO от Христо Друмев