Ползи за здравето от употребата на бамбук:

Ползи за здравето от употребата на бамбук:
26.07.2019 / 15:35

1) Хранителни стойности

Бамбукът съдържат следните витамини и минерали:

- Витамин А - от съществено значение за здравето на очите и развитието на костите. Витамин А също осигурява здрави зъби и кости, като същевременно поддържа кожата мека и хидратирана.

- Витамин В6 - стимулира обмяната на веществата, като по този начин подобрява функциите на стимулира имунната система. Витамин В6 помага също и за регулиране на хормоните, а от там и за поддържане на емоционалната стабилност.

 

Тиамин(Витамин B1) - помага за поддържане на здравето имунната и сърдечносъдовата система. Тиаминът също така увеличава производството на енергия и защитава нервите, като им помага да развият силни миелинови обвивки.

 

Рибофлавин(Витамин B2) - осигурява на тялото значително количество енергия. Също така подпомага производството на червени кръвни клетки и насърчава развитието на здрави тъкани и органи.

 

Ниацин(Витамин B3) - от съществено значение за здравето на сърдечно-съдовата система, тъй като помага за понижаване на LDL холестерола и подпомага храносмилателната система при усвояването на въглехидрати. Ниацинът също подобрява кръвообращението и насърчава остри когнитивни функции.

 

2) Осигурява здраве за сърцето

 

Бамбукът помага за защита на сърдечно-съдовата система, като спомагат за регулиране на кръвното налягане поради богатото му минерално съдържание, особено калий, магнезий, ниацин и пантотенова киселина(Витамин В5).

 

3) Намалява холестерола

 

Употребата на бамбук помага за намаляване нивата на LDL холестерола. Високото съдържание на фибри помага за пречистване на артериите, като същевременно предотвратява развитието на атеросклероза. Чрез поддържане на чисти кръвоносни съдове от плака, кръвта е способна лесно да тече към и от сърцето, намалявайки натиска върху сърцето и предотвратявайки началото на сърдечни пристъпи и инсулт.

 

4) Стимулира имунната система

 

С високо съдържание на витамини и минерали, бамбукът помага за укрепване на имунната система. Богат източник на витамин С, редовната му употреба може да помогне за предпазване на тялото от инфекции и заболявания.

 

5) Подобрява храносмилането

 

Благодарение високото си съдържание на фибри, бамбукът помага за подобряване на състоянието и за поддържането на храносмилателната система в добро здраве и нормални функции. Фибрите в бамбука подобряват отделителните процеси на червата и предотвратяват появата на запек, както и диария.

 

6) Отслабване

 

Макар и богат на хранителни вещества, витамини и минерали, бамбукът е с ниско съдържание на калории. Благодарение и още на мощните си детоксикиращи и антиоксидантни свойства, той е добър помощник в борбата с излишните килограми.

 
 

Copyright © 2008-2024 Green Master - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Людмила Калъпчиева | Програмиране и SEO от Христо Друмев