Предотвратете остеопорозата и заздравете костите!

калций + витамин D3
09.09.2019 / 10:45

Теглото на костите в човешкото тяло е около 18% от общото телесно тегло, те са опората и защитните функции, осигуряващи движението на тялото и съхраняване на вътрешните органи.

Основната функция на костната тъкан е активния обмен с вътрешната среда на калциеви и магнезиеви йони на тялото, които подкрепят редица важни биологични функции (алкално-киселинното равновесие, участват в предаването на нервната трансмисия, мускулна контракция, в това число сърцето, и т.н.).

Дефицитът на магнезий, калций и витамин D, необходими за поддръжката на костната система, може да доведе до отслабване на скелетната сила, до повишен риск от фрактури, влошаване на сърцето, мускулите и нервната система.

Калцият е изключително важен елемент за силни и здрави кости и зъби. Този минерал участва и в процесите на кръвообращението и обмяната на веществата. Повишава устойчивостта на организма към инфекции и микроби, успокоява нервната система и оказва противовъзпалително действие. За да усвоява добре калция, човешкият организъм се нуждае от оптимални дози Витамин D3 и магнезий. Сигнал за дефицит на калций може да бъде едно или всички от следните състояния: чупливост на ноктите, преумора, чести мускулни крампи, намалена костна плътност.

Комбинацията калций и витамин D3 подпомага регулирането на кръвното налягане и пулса, нормалното кръвосъсирване, дейността на щитовидната жлеза, сърдечно-съдовата и храносмилателната системи.

 

https://greenmaster.sliven.net/contactus.php

 
 

Copyright © 2008-2023 Green Master - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Людмила Калъпчиева | Програмиране и SEO от Христо Друмев