Спирулина - супер продукт за вашето здраве

Спирулина - супер продукт за вашето здраве
17.11.2020 / 15:27

На разположение на човечеството има продукти с напълно уникални свойства. Те не само съдържат пълния състав на хранителни вещества, витамини и микроелементи, но имат и лечебни свойства. Тези храни се наричат ​​суперхрани. Една от тях е спирулина, едноклетъчни синьозелени водорасли - най-старата суперхрана на земята!

 

Благодарение на състава си, спирулината се използва в диетологията, терапията, козметологията. Спирулината съдържа почти 70% протеини, съдържа цял набор от аминокиселини, необходими на човек, които забавят процеса на стареене, повишават имунитета, а също така участват в прочистването на организма от токсини и тежки метали. Ползите за здравето от спирулина я правят наистина суперхрана. Обхватът на тази добавка е изключително широк.

 

Спирулината съдържа голямо количество хлорофил, чието основно свойство в организма е да прочиства бъбреците, черния дроб и кръвта от токсични вещества. Хлорофилът също допринася за цялостното самопочистване на тялото. Това е особено важно при нисковъглехидратните диети.

 

Здравите хора могат да я приемат, за да допълнят диетата си с основни хранителни вещества. В момента малко хора могат да бъдат сигурни в полезността и пълнотата на ежедневната си диета, така че повечето хора живеят години наред в състояние на дефицит на протеини, витамини и микроелементи. По-специално това се отнася за желязото и йода. Почти 90% от населението на света страда от липсата на тези основни елементи. Спирулината повишава издръжливостта, укрепва имунитета, подобрява мозъчната функция, съответно е полезна при висок физически и психически стрес. Спирулина ще помогне на вегетарианците и веганите, като се превърне в източник на протеин за тях. Благодарение на същите свойства водораслите ще помогнат при отслабване. Протеинът в спирулина се абсорбира лесно и напълно, създавайки усещане за ситост без тежест в стомаха. В допълнение, спирулината подобрява функционирането на цялата храносмилателна система и подобрява метаболитните процеси, което също допринася за лесно и удобно отслабване. Спирулината се използва при лечението на много заболявания, тъй като е в състояние да подобри състава на кръвта, да укрепи съдовата стена, да понижи нивата на захар и холестерол и да подобри регенерацията на тъканите.

 

Водораслите спирулина могат да бъдат препоръчани за употреба:

 

следоперативни условия за ускоряване на рехабилитацията

съдови заболявания

метаболитни нарушения

за профилактика на рак и подобряване на състоянието след химиотерапия

стомашно-чревни заболявания

заболявания на костите и ставите

преумора и заболявания на нервната система и т.н.

Минералният състав в спирулината е представен от: калций; калий; фосфор; желязо; селен; цинк; мед; йод; магнезий.

 

Green Master предлага няколко продукта Спирулина, или съдържащи в състава си Спирулина, с доказано качество и произход.

 

1. Спирулина, 360 капсули, 55,15 лв. - естествена енергия за всеки ден!

 

2. Спирулина Ayurveda, 40 капсули, 28,90 лв. - за здраве и виталност!

 

3. Супер комплекс "Зелено здраве", 946 мл, 79,90 лв. течна формула – микс от най-добрите в света натурални зелени клетъчни супер храни, като микроводорасли и зародиши

https://www.green-master.eu/
 
 

Copyright © 2008-2024 Green Master - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Людмила Калъпчиева | Програмиране и SEO от Христо Друмев