Удивителни факти за джинджифила

Джинджифил
26.09.2019 / 08:59

Коренът на джинджифила е широко използван за предотвратяване на редица заболявания, неговите предимства отдавна са известни в медицината.

 

В състава си включва голям брой хранителни вещества и витамини, поради което се употребява за много различни случаи.

 

Основните компоненти на джинджифила са:

 

Фосфор и магнезий;

 

Силиций и натрий;

 

Витамин С и калций;

 

Витамини А, B1, В2, В3

 

Много аминокиселини.

 

Витамин С участва в повечето метаболитни процеси на тялото, спомага за запазване на имунитета. B- витамините увеличават устойчивостта на организма към инфекции, те са необходими за здравето на черния дроб и кръвоносната система, а също и за заболявания на нервната система. Магнезият участва във всички процеси на тялото: производство на енергия, предаване на нервни сигнали, протеинов синтез и др. Желязото пък участва в кръвотворните процеси. Без калций е невъзможно да се укрепи костната тъкан. Натрият се намира във всички телесни течности и спомага за поддържането на баланс на солта. Фосфорът участва в нервната дейност на тялото и образуването на ензими и хормони. Липсата на витамини и минерали води до намаляване на умственото и физическото представяне, повишава нивото на окисление на клетките в организма и отслабва имунната система.

 

Полезни свойства на джинджифила:

 

На първо място, полезните свойства на джинджифила са за укрепване на здравето и профилактика на различни заболявания. Джинджифилът нанася съкрушителен удар върху инфекциите, известен е със своите невероятни антибактериални и антимикробни свойства. Ползите от него позволяват на човешкото тяло да се справи по-добре с вирусни заболявания и да укрепи имунната система. Незаменим е при настинки и всякакви сезонни вирусни заболявания, а под формата на гореща напитка е чудесно средство за затопляне.

 

Има благоприятен ефект върху храносмилателната система, редовният му прием нормализира стомашно-чревния тракт, като завинаги можете да забравите за лошо храносмилане.

 

Подобрява паметта, повишава вниманието и когнитивните (познавателни възможности при възрастните хора), нормализира кръвообращението и помага за производството на нова енергия.

 

Използва се и като профилактика при ракови заболявания, като се смята, че туморите се развиват по-бавно, ако се приема джинджифил. В джинджифилът има много антиоксиданти, които се борят със свободните радикали в нашия организъм.

 

Намалява мускулните болки след физическо натоварване – за да намалите неприятните симптоми на мускулна болезност, добавете джинджифил към своето меню или към протеиновия шейк, ако тренирате.

 

Има изключителни предимства и за жените – много жени изпитват спазми, гадене и силна болка по време на месечния цикъл. Ако през първите 3 дни на менструалния цикъл жените консумират джинджифил, болката, която изпитват по това време на цикъла при доста от жените намалава.

 

Много от мъжете го използват и като афродизиак, дори и преведено от китайски език означава „мъжественост” – повишава половото влечение. Подобрява кръвообращението, стимулира потентността, дава увереност при мъжете, предизвиква кръвотечение в интимните области и подновявая енергията. При мъжете, редовната употреба на джинджифил намалявя риска от простатит, регулира мускулния тонус, умственото и физическо представяне.

 

За отслабване – джинджифилът се използва активно за намаляване на телесното тегло. Лошият метаболизъм е причина за затлъстяването. Приемът на джинджифил всеки ден стабилизира метаболизма, насърчава загубата на тегло, пречиства организма и не позволява на шлаките да се задържат. Джинджифилът е една от тези велики храни, които повишават телесната температура, което от своя страна ускорява способността на тялото да изгаря калории самостоятелно. В същото това време джинджифилът зарежда тялото ви с нова енергия, физическата ви активност и настроението се увеличават. Разбира се, че моментален отслабващ ефект няма да има, но и бързата загуба на килограми само по себе си е нездравословен принцип, който не влия добре на другите ни органи. Приемайки го обаче редовно (в продължение на няколко месеца) ще забележите в себе си отлични резултати. Много хора потвърждават, че са взимали джинджифил в продължение на 1 година (като отвара или сух екстракт) и са изненадани от факта на загубата на около 10-ина килограма.

 

Green Master препоръчва:

 

Джинджифил, 250 таблетки

https://www.green-master.eu/products/dzhindzhifil

Джинджифил - сашета

https://www.green-master.eu/products/dzhindzhifil-sasheta-da8771da-ad71-4320-8560-e9f31d10bedf

https://www.green-master.eu
 
 

Copyright © 2008-2024 Green Master - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Людмила Калъпчиева | Програмиране и SEO от Христо Друмев